Na ostrzu Ani

#naostrzuani

Must have w każdej kuchni. Zastąp sklepową kostkę zdrowym koncentratem bulionu.

Wpisując w lupce cookidoo : koncentrat bulionu wyskoczy Ci 16 przepisów do wyboru.

Koncentrat: warzywny, drobiowy, mięsny, warzywny z resztek warzyw, warzywny z pomidorami, wegański, warzywny z ziołami, cielęcy, wołowy, grzybowy, z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw, azjatycki, tajski, rybny, z kaczki oraz krewetkowy.

Początkujących Termomaniaków zachęcam do zrobienia jednego mięsnego i warzywnego koncentratu bulionu na początek.

Jedna czubata łyżeczka koncentratu odpowiada jednej gotowej kostce bulionu.

Koncentrat możemy zrobić do wyparzonych słoiczków, lub w foremkach do robienia kostek lodu. Schłodzony koncentrat można przechowywać w lodówce do 3 miesięcy lub zamrozić w kostkach i zużyć go w ciągu 6 miesięcy.

Skip to content